Translate

вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Від загадкової хвороби помер екс- "міністр" бойовиків ЛНР

 



В окупованому Луганську в понеділок, 5 жовтня, помер автор "гімну ЛНР", який раніше був удостоєний звання "Заслужений діяч мистецтв України", відомий музикант і аранжувальник Юрій Дерський. Його госпіталізували з пневмонією, проте достовірної інформації про можливе зараження коронавірусом немає.

Про смерть цього неоднозначного діяча у сфері культури повідомили на сепаратистських сайтах Донбасу, інформує "Апостроф".

Відомо, що свою діяльність 59-річний Юрій Дерський починав у 1980-их роках, коли керував художніми колективами в Луганській і Донецькій обласній філармоніях, а також працював в Московському театрі В. Матецького "Пилигримм".

У 1998 році він був удостоєний почесного звання "Заслужений діяч мистецтв України", а в 2000-2012 роках був секретарем правління Асоціації діячів естрадного мистецтва.

У 2014 році Дерський залишився в Луганську, де його звели в ранг "міністра" культури. Для окупаційної влади він склав "гімн ЛНР".


Незадовго до смерті він з пневмонією потрапив в одну з міських лікарень Луганська, які зараз переповнені хворими з підозрою на коронавірус. Для повноцінного лікування тут не вистачає ліків і лікарів.

Поховають Юрія Дерського завтра, 7 жовтня.


Нагадаємо, що ветерани АТО провчили водія маршрутки, який образив їхнього товариша (ВІДЕО).