Translate

середу, 8 березня 2023 р.

Зеленський потужно висловився про ситуацію в Бахмуті

 







Російські війська матимуть «відкритий шлях» для захоплення ключових міст на сході України, якщо вони  захоплять контроль над Бахмутом , попередив президент України Володимир Зеленський. 



Про це президент заявив в 
в інтерв'ю CNN.

"Ми повинні думати насамперед про свій народ і ніхто не має бути оточений - це дуже важливо", - наголосив глава держави.

Він додав, що українські воєначальники висловлюються за утримання Бахмута.

"Звичайно, ми маємо думати про життя наших військових. Але ми маємо робити все можливе, поки ми отримуємо зброю, провізію і наша армія готується до контрнаступу", - зазначив Зеленський.

За словами президента, Росія зруйнувала Бахмут й українські військові допомагають місцевим жителям виїжджати зі знищеного міста.

"Військові допомагали дітям, цивільним виїжджати з міста - навіть до сьогодні люди виїжджали з Бахмута. Ми допомагали всім", - розповів Зеленський.

Зеленський сказав, що його мотиви зберегти місто «настільки відрізняються» від цілей Росії. «Ми розуміємо, чого Росія хоче там досягти. Росії потрібна хоч якась перемога – маленька перемога – хоч би знищивши все в Бахмуті, просто вбивши там усіх мирних жителів», – сказав президент.

Він сказав, що якщо Росія зможе «помістити свій маленький прапор» на вершині Бахмута, це допоможе «мобілізувати їхнє суспільство, щоб створити ідею, що вони така могутня армія».


Нагадаємо, що диктатор 
Лукашенко обізвав Володимира Зеленського «гнидою» (ВІДЕО).