Translate

понеділок, 30 листопада 2020 р.

Семена Семенченка остаточно позбавили військових звань

 



Семенченко з 2016 року намагався через суди оскаржити позбавлення його звання "капітан резерву" і "майор резерву".


Про це повідомляє "Фокус".

Народний депутат 8 скликання від "Самопомочі" і колишній командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко з 2016 року оскаржував в різних інстанціях рішення про позбавлення його військових звань "капітан резерву" і "майор резерву".

 Проте 16 листопада 2020 року Верховний Суд України поставив крапку в цій історії, остаточно позбавивши Семенченка звань, про що свідчить постанова суду на сайті "Судова влада" і опублікована ЗМІ копія постанови.

"Уточнимо, що екс-командир батальйону" Донбас "і депутат Верховної Ради Семен Семенченко був остаточно і безповоротно позбавлений можливості користуватися офіцерським званням", - повідомили в Telegram-каналі "Спостерігач".



2 грудня 2015 року в.о. командувача Нацгвардії України позбавив Семенченка військових звань "капітан резерву" і "майор резерву". Наказ був оприлюднений в січні 2016 року.

 Згідно з позицією прокуратури, Вишгородський районний військовий комісаріат видав Семену Семенченку "завідомо неправдиве тимчасове посвідчення". Слідчі вважали, що цей підроблений документ Семенченко використовував для того, щоб його прийняли на військову службу в частині №3027 (батальйон "Донбас").

Семенченко спробував оскаржити рішення про позбавлення його звань, і 14 вересня 2016 року Окружний адмінсуд Києва повністю задовольнив позов тодішнього нардепа.

Однак вже 4 листопада 2016 року Київський апеляційний адмінсуд скасував цю постанову. У 2019 справа направили розглядати в Шостий апеляційний адмінсуд, а й він підтримав сторону Нацгвардії. Останньою інстанцією став Верховний Суд України, який позов колишнього нардепа не підтримав.


Нагадаємо, що росіянин раптово помер під час весільної подорожі в Криму.