Translate

середу, 18 листопада 2020 р.

Путін раптово заявив, що Азербайджан мав право повернути "своє" в Карабасі

 



Президент Росії Володимир Путін прокоментував конфлікт в Нагірному Карабасі і несподівано заявив, що Азербайджан повернув свої суверенні території в Карабасі, а тому Росія не вступала у військові дії відповідно до договору про колективну безпеку.


Як пише "Апостроф",про це повідомляє російський "Інтерфакс".

За словами Путіна, Росія в ситуації з Карабахом виходила з того, що повинен бути дотриманий баланс сил.

 Він
 пояснив, що Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) не могла надати допомогу Вірменії, оскільки на її територію ніхто не зазіхав.

"Вірменія ж не визнала незалежність і суверенітет Нагірного Карабаху, це означало, з точки зору міжнародного права, - що і Нагірний Карабах і всі прилеглі до нього райони були, є невід'ємною частиною територій Азербайджанської Республіки.

 Договір ОДКБ - про колективну безпеку, передбачає взаємну допомогу в разі агресії відносно територій країни-учасниці цього договору", 
- сказав Путін.

Як відомо, в 2014 році Росія незаконно анексувала український півострів Крим.

 Анексія Криму не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеційської комісії, а російською владою трактується як "повернення Криму до Росії".

Згідно з Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.



Нагадаємо, що у російському модулі МКС встановили латочку на тріщину.