Translate

середа, 21 жовтня 2020 р.

Посол ЄС в Україні виступив українською перед Кабміном і процитував Стуса (ВІДЕО)

 



Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас на засіданні в Кабінеті міністрів виступив повністю українською мовою і процитував Василя Стуса.


Про це повідомляє "НВ".

«Коли я брав участь в засіданні уряду минулого року, я пообіцяв, що наступного разу виступатиму українською мовою. Ось виконую свою обіцянку», - сказав він під час засідання, присвяченого Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Йому відповіли бурхливими оплесками.

Маасікас назвав Угоду про асоціацію «найбільш комплексним і амбітним договором, який будь-коли підписував ЄС з країною-партнером».

Також посол звернув увагу, що іноді в Україні та за її межами «звучать голоси, що ставлять під сумнів стратегічну орієнтацію України та її європейський вибор - нібито Угода про асоціацію зв'язує руки українській економіці».

«Можу сказати на це лише одне - українському народу видніше. За словами Василя Стуса, немає більше вороття до давнього, минулого, старого. Заради майбутнього України як стабільної, демократичної і заможної європейської країни ми продовжуємо працювати на цьому обраному шляху», - підкреслив він.






Матті Маасікас - естонський дипломат, який очолив представництво ЄС в Україні у вересні минулого року. Він змінив на цій посаді французького дипломата Хьюга Мінгареллі.

Нагадаємо, що Уряд 
замінив терміни “Велика вітчизняна війна” та “інвалід”.