"Або м'ясний бульйон на курці, або м'ясний бульйон на свинині, або на яловичині, або на овочах, або на буряках, або з грибами, або з квасолею, або без квасолі, або з квашеною капустою, або зі звичайною капустою, або з буряком білим, або з буряком червоним", — ділиться він.
Попри те, що борщ в Україні готують уже понад тисячу років, на офіційному рівні це ніяк не було визнано. Тому деякі заклади за кордоном не цуралися називати його "російським супом".
Торік фото саме з такою назвою в закладі харчування в Любляні обурило багатьох українців. Вони виступили на підтримку національної страви. І започаткували флешмоб із хештегом "Борщ — наш".
Багато господинь у соцмережах ділилися своїми рецептами. А тепер культуру приготування борщу таки внесли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
"Наша національна страва — борщ. І це знаю не тільки я, це визнана державою страва", — зазначає Марина Соботюк, заступниця голови ГО "Інститут культури України".
З яких інгредієнтів має складатися справжній український борщ? Євген Клопотенко каже: головне — винахідливість господині. Адже саме культура приготування стала елементом спадщини. Але про кілька основних компонентів все ж таки забувати не варто.
Дуже важлико використовувати пункт номер 3 — це піч або духовка. Якщо готуєш в печі, борщ стає більш густим, більш сильним", — розкриває секрети шеф-кухар.
Нагадаємо, що на Росії, спалахнула страшна пожежа на військових складах (ВІДЕО).