Translate

середа, 7 жовтня 2020 р.

У Лос-Анджелесі помер рок-музикант Едді Ван Хален

 




Творець групи Van Halen і один з піонерів теппінга помер від раку мови. Вісім років тому журнал Guitar World назвав його найкращим гітаристом всіх часів.

На 66-му році життя помер американський гітарист голландського походження Едді Ван Хален. Про це повідомив його син Вольфганг.

«Я не можу повірити, що повинен написати це, але мій батько Едвард Лодевейк Ван Хален сьогодні вранці програв цю тривалу і обтяжливу битву з раком», - написав він у Twitter.

За його словами, Ван Хален-старший був найкращим батьком. «Кожен момент, який я розділив з ним на сцені і поза нею, був подарунком», - зазначив Вольфганг Ван Хален.

Едді Ван Хален народився 26 січня 1955 року в голландському місті Неймеген. У 1962 році його сім'я переїхала в американське місто Пасадена, штат Каліфорнія.

Через десять років Едді разом зі своїм рідним братом Алексом створили хард-рок-групу Mammoth, яка в 1974 році була перейменована в Van Halen.

За весь період існування колектив записав 12 студійних альбомів. Перша платівка групи, що отримала назву Van Halen, стала найуспішнішою роботою команди.

 Головний сингл Jump став міжнародним хітом і досяг вершини американського хіт-параду Billboard Hot 100. У США продали понад 12 млн копій альбому.

Згідно з даними Американської асоціації звукозаписних компаній, Van Halen - 19-й найбільш продаваний виконавець в історії країни (понад 56 млн копій альбомів). У 2007 році група була включена в Зал слави рок-н-ролу.

Едді вважається одним з перших популяризаторів теппінга (стиль гри на гітарі, коли музикант обома руками задіє гриф).

Також він став одним з перших гітаристів, які почали використовувати тремоло-систему Floyd Rose. З її допомогою і вкупі з флажолетами (прийом гри на струнних інструментах) Ван Хален створював звукові ефекти, які назвали horse sound або elephant sound за їх незвичайне і дике звучання. Також Ван Хален здобув популярність і як конструктор гітар і підсилювальної апаратури.

Особливою популярністю користується його гітара Frankenstrat, повністю зібрана ним самим. У жовтні 2012 року його визнали найкращим гітаристом всіх часів за версією журналу Guitar World.

У 2001 році Едді Ван Хален повідомив, що позбувся третини язика, яку йому видалили в ході лікування раку. Повністю подолати хворобу музикантові в результаті не вдалося.

Нагадаємо, що в 
центрі Запоріжжя розлючений чоловік покусав поліцейських (ВІДЕО).