Translate

вівторок, 15 вересня 2020 р.

На що йдуть політики заради перемоги на місцевих виборах



Виборча кампанія-2020 офіційно почалася в Україні 5 вересня. Однак ті, хто має намір балотуватися під час прийдешніх місцевих виборів, ще задовго до цієї дати почали свою агітацію, яка іноді мала ознаки непрямого підкупу, який відобразили в організаціях «Чесно» та «Опора».

Про це повідомляють "Крим.Реалії".
Вода і їжа, шкільні набори та навіть банкомат... - все це охочі прийти до влади політики вже почали використовувати, щоб завоювати прихильність потенційних виборців. Хоча такі дії є порушенням виборчого законодавства.

За перші 5 днів кампанії поліція вже зареєструвала 119 заяв та повідомлень, пов'язаних з виборами. В основному вони стосуються порушення порядку агітації, підкупу виборців, псування агітаційних матеріалів чи їх розміщення з порушеннями.

«Хочу попередити: в МВС України досить сил, засобів і мотивації для контролю передвиборчого процесу. Ми будемо жорстко реагувати на всі спроби побудови «передвиборних мереж», на підкуп виборців, провокації та інші порушення », - заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.


Где? Херсон. Что раздают? Воду. От кого? Михаил Опанащенко, потенциальный кандидат в мэры.​ Детали: Бутылки с водой, на которых наклеено фото Опанащенко с логотипом ОПЗЖ, начали бесплатно раздавать в брендированных палатках партии и общественном транспорте Херсона еще до официального старта кампании. Воду для этого набирали прямо из системы централизованного водоснабжения. Сам Опанащенко назвал это заботой о людях: «Если вы считаете, что кто-то проголосует за бутылку воды, вы ошибаетесь&raquo
1
Де? Херсон.

Що роздають? Воду.

Від кого? Михайло Опанащенко, потенційний кандидат в мери.

Деталі: Пляшки з водою, на яких наклеєно фото Опанащенко з логотипом ОТЗЖ, почали безкоштовно роздавати в брендованих наметах партії і громадському транспорті Херсона ще до офіційного старту кампанії. Воду для цього набирали прямо з системи централізованого водопостачання.

Сам Опанащенко назвав це турботою про людей: «Якщо ви вважаєте, що хтось проголосує за пляшку води, ви помиляєтеся»

Где? Харьков. Что раздают? Подарки для школьников От кого? Геннадий Кернес, мэр Харькова. Детали: ​1 сентября в харьковских школах бесплатно раздавали наборы для учащихся с символикой партии действующего мэра «Блок Кернеса – Успешный Харьков». Среди содержимого пакетов – блокноты, браслеты, календарики, защитные маски. При этом, как сообщили в Департаменте образования Харьковского горсовета, это не было политической рекламой: «Когда ребенок получил подарок и забрал его домой – это не политическая реклама. Кернес – успешный мэр успешного города. Почему бы ему не передать школьникам сувениры?»
2
Де? Харків.

Що роздають? Подарунки для школярів

Від кого? Геннадій Кернес, мер Харкова.

Деталі: 1 вересня в харківських школах безкоштовно роздавали набори для учнів з символікою партії чинного мера «Блок Кернеса - Успішний Харків». Серед вмісту пакетів - блокноти, браслети, календарики, захисні маски.

При цьому, як повідомили в Департаменті освіти Харківської міськради, це не було політичною рекламою: «Коли дитина отримала подарунок і забрала його додому - це не політична реклама. Кернес - успішний мер успішного міста. Чому б йому не передати школярам сувеніри? »

Где? Одесса. Что раздают? Маски От кого? Геннадий Труханов, мэр Одессы. Детали: 2 сентября время празднования Дня Одессы посетителям праздника бесплатно раздавали маски с символикой партии действующего мэра Геннадия Труханова. При этом наблюдатели за выборами отмечают, что еще до официального старта кампании деятельность Труханова по выполнению полномочий одесского городского головы «невозможно было четко отграничить от активности потенциального кандидата и неформального лидера политической партии «Доверяй делам»  
3
Де? Одеса.

Що роздають? маски

Від кого? Геннадій Труханов, мер Одеси.

Деталі: 2 вересня час святкування Дня Одеси відвідувачам свята безкоштовно роздавали маски з символікою партії чинного мера Геннадія Труханова.

При цьому спостерігачі за виборами відзначають, що ще до офіційного старту кампанії діяльність Труханова з виконання повноважень одеського міського голови «неможливо було чітко відмежувати від активності потенційного кандидата і неформального лідера політичної партії« Довіряй ділам »

Где? Святогорск (Донецкая область). Что раздают? Продуктовый набор. От кого? Владимир Бандура, кандидат в мэры. Детали: Накануне Дня Независимости Украины от имени политика местным жителям раздавали пакеты с шампанским, рулетом и поздравительной открыткой в цветовой стилистике ОПЗЖ.  В то же время представитель политика, раздавая эти пакеты, проблемы в таких действиях не увидел: «Непрямой подкуп избирателей» – я не знаю, что это, но я знаю, что такое праздник и что такое поздравить людей. Сейчас еще 4 сентября не наступило (когда мы непосредственно входим в избирательный процесс) и еще по сути Бандуру никто никуда не выдвигает»
4
Де? Святогірськ (Донецька область).

Що роздають? Продуктовий набір.

Від кого? Володимир Бандура, кандидат в мери.

Деталі: Напередодні Дня Незалежності України від імені політика місцевим жителям роздавали пакети з шампанським, рулетом і вітальною листівкою в колірній стилістиці ОПЗЖ.

У той же час представник політика, роздаючи ці пакети, проблеми в таких діях не побачив: «Непрямий підкуп виборців» - я не знаю, що це, але я знаю, що таке свято і що таке привітати людей. Зараз ще 4 вересня не настало (коли ми безпосередньо входимо в виборчий процес) і ще по суті Бандуру ніхто нікуди не висуває »


Где? Херсон. Что раздают? Арбузы. От кого? Игорь Колыхаев, кандидат в мэры Херсона. Детали: ​11 сентября от имени политика на одной из улиц Херсона бесплатно раздавали арбузы, агитируя людей за его программу. «Мы имеем право до 19 числа (сентября – КР) угостить людей арбузами. Мы же не подкупаем, а просто раздаем, угощаем людей», – рассказала одна из представительниц команды Колыхаева, проводившая агитацию
5
Де? Херсон.

Що роздають? Кавуни.

Від кого? Ігор Колихаєв, кандидат в мери Херсона.

Деталі: 11, вересня від імені політика на одній з вулиць Херсона безкоштовно роздавали кавуни, агітуючи людей за його програму.

«Ми маємо право до 19 числа (вересня - КР) пригостити людей кавунами. Ми ж не підкуповуємо, а просто роздаємо, пригощаємо людей », - розповіла одна з представниць команди Колихаєва, яка проводила агітацію.

Где? Кропивницкий. Что раздают? Банкомат. От кого? Александр Дудин, возможный кандидат в депутаты.  Детали: Мужчину подняли на смех за вывеску, что один из банкоматов установлен при его содействии. Сам Дудин и его помощница отказались это комментировать

6
Де? Кропивницький.

Що роздають? Банкомат...

Від кого? Олександр Дудін, можливий кандидат в депутати.

Деталі: Чоловік підняли на сміх за вивіску, що один з банкоматів встановлено за його сприяння. Сам Дудін і його помічниця відмовилися це коментувати.