Translate

четвер, 5 грудня 2019 р.

Угорщина пішла на серйозну підлість проти України

Результат пошуку зображень за запитом "Петер Сійярто"

Угорщина буде блокувати переговори про членство України в НАТО до того часу, поки угорцям в Закарпатті не нададуть особливі привілеї.
Як повідомляє "Апостроф" із посиланням на Reutersпро це заявив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто на саміті НАТО в Лондоні.
"Ми не просимо надати якісь надправа етнічним угорцям на Закарпатті, а просимо тільки повернути ті права, які у них були раніше. Угорщина відкрита до консультацій з цього питання", - заявив Сійярто.
30 жовтня Угорщина заблокувала спільну заяву НАТО по Україні через невиконання Києвом вимог Будапешта щодо угорської меншини Закарпатської області. Розблокували процес лише після того, як в документ внесли їх поправки. З 2017 року, коли прийнятий ВР закон назвав мовою навчання в школах українську, офіційний Будапешт скаржиться на порушення прав угорців в Закарпатті навчатися та вільно спілкуватися рідною мовою.
За даними військової прокуратури, більше 1,2 мільйона угорців проживають на території Закарпаття. До 300 тисяч громадян України в Закарпатті отримали угорські паспорти і тепер мають подвійне громадянство, що заборонено законами України.
Результат пошуку зображень за запитом "Петер Сійярто"
Петер Сіярто
Як повідомлялось раніше, м
іністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто потрапив до розділу "Чистилище" на сайті "Миротворець".
Зазначається, що міністра внесли до бази за "замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройним вторгненням в Україну".
Результат пошуку зображень за запитом "миротворець сайт"

Серед причин внесення глави угорського МЗС до бази "Миротворця" також називають "втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримку сепаратистських настроїв в Україні та участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".