Translate

четвер, 21 листопада 2019 р.

Активіст влаштував "погром" в офісі аферистів (відео)

Одеський громадський діяч Дем'ян Ганул влаштував "погром" в офісі аферистів, які збирають гроші з довірливих людей за надання неіснуючої роботи.


Відповідне відео Ганул виклади в соцмережі, передає кореспондент "Мегафона".

В офісі у аферистів, видурюють гроші у тих, хто шукає роботу людей, були зібрані порожні папки і непідключеному до системних блоків монітори.

До активіста звернувся учасник АТО, який поскаржився, що з нього взяли 1800 грн за, нібито, надання роботи в охороні. Насправді ж ніякої роботи не було.
До мене звернувся учасник АТО/ССО якого обдурили аферисти. Людина з військовим досвідом шукала працю у сфері охорони, знайшовши обяву прибула в офіс, де його почали обробляти аферисти. Дві жіночки розповідали про 900грн за 8 год роботи, але потрібно спочатку заплатити 1800грн ніби то за форму. Все в кращих традиціях, навіть з договором про «інформаційні» послуги, – розповів Ганул.

Схема аферистів стара і проста: вони розміщують на сайтах пошуку роботи вакансії. Довірливим претендентам пропонують підписати якийсь "договір" у якому зазначено, що фірма надає вам лише "інформаційні послуги" з пошуку роботи, а не саму роботу, тобто, торгують повітрям. Відзначимо, за такою ж схемою працюють і "фірми" з пошуку житла.