Translate

понеділок, 25 листопада 2019 р.

Виявився українським розвідником (ВІДЕО)

Колишній "мер" окупованої Горлівки Едуард Матюха виявився розвідником ГУР Міноборони України і повернувся на підконтрольну Україні територію.
Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.
"Я є розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України", - заявив Матюха.
За словами представника ГУР Вадима Скибицького, він "надавав дуже багато інформації, яка просто необхідна головному управлінню розвідки Міністерства оборони для реальної оцінки ситуації, що склалася на окупованій території".
Як виявилося, протягом 5 років Матюха знаходився на території ОРДЛО і робив вигляд, що підтримує бойовиків. Його головним завданням було зібрати на території Горлівки 1100 підписів під так званим зверненням жителів ОРДЛО про незалежність від України.
"Списки створювалися одним простим шляхом - як це робилося завжди на території Донецької області і РФ. Береться 2-3 ручки, вставляються туди різні пальчики обох рук і пишуться різними почерками і колярами", - розповів він.
Розвідник заявляє, що скандальний сайт "Миротворець" було створено з його подачі. На сайті його описано як "пособника окупантів, "народного мера" Горлівки". Також, за його словами, в минулому році піднімалося питання відновлення проекту Новоросія.
"Це військова операція із захоплення Харківської області, Одеської області та створення сухопутного коридору від РФ до Криму", - додав Матюха.




При цьому, навіть родичі розвідника не знали про його справжні мотиви. Його дружина переїхала до Києва, вважаючи, що він працює на окупантів.

Нагадаємо що, а
двокат пояснив, куди поділося обладнання з українських кораблів