Translate

вівторок, 19 листопада 2019 р.

У Харкові активісти штовхали медика в лікарні і вдарили її по обличчю (ВІДЕО)



У Харківській міській клінічній лікарні №8 члени правового співтовариства "Накипіло" штовхали медсестру приймального відділення і вдарили її по обличчю.

Як повідомляє 
NewsRoom Kharkiv відповідне відео було опубліковано в міських Facebook-спільнотах.

 Минулого тижня літній харків'янці відмовили в госпіталізації в поліклініку №8. Пенсіонерку перевезли в 18-у лікарню, де вона померла. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 140 КК України ( "неналежне виконання службових обов'язків медиком або фармацевтом"). Своє розслідування пообіцяли провести і в мерії, однак потім не стали озвучувати інформацію.

Вчора разом з донькою померлої харків'янки в лікарню прийшли члени правового співтовариства "Накипіло", які вирішили "поспілкуватися" з співробітницями поліклініки. На опублікованому відеозапису видно, як жінка спробувала пройти повз активістів, однак її не пропустили. Один з молодих людей відштовхнув медсестру, після чого між ними спалахнув конфлікт.

"Ви, якщо жінка похилого віку, вважаєте, що можете собі все дозволяти?", - звернувся до неї хлопець.


У відповідь медик відмахнулася рукою від камери. Тоді один з активістів долонею вдарив потерпілу по обличчю. В ході з'ясування відносин члени "Накипіло" також назвали медсестру "куркою", а та у відповідь намагалася викликати "міліцію".
 Після цього автори відео в схожому ключі провели діалог з лікарем, яку звинувачували у відмові госпіталізувати пацієнтку в тяжкому стані. Завідуюча приймальним відділенням також просила "натиснути тривожну кнопку", але до неї на допомогу ніхто не прийшов. Крім того, активісти вимагали від медсестри Ольги Костенко і лікаря Зої Завертанної написати заяви про звільнення.

ВІДЕО:



У прес-службі обласної поліції підтвердили інформацію про інцидент. За даними правоохоронців, 18 листопада до них звернулися дві співробітниці районної поліклініки і заявили, що невідомі штовхали їх, а також погрожували розправою. Заяви були зареєстровані, зараз йде перевірка.

Нагадаємо що, 
Кордон України "незаконно перетнули" 12 російських корів