Translate

неділя, 25 листопада 2018 р.

РОСІЙСЬКИЙ ПРИКОРДОННИЙ КОРАБЕЛЬ ПРОТАРАНИВ УКРАЇНСЬКИЙ БУКСИР В АЗОВСЬКОМУ МОРІ





Під час переходу з порту Одеси в порт Маріуполя російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил України.

Про це 25 листопада повідомили в прес-службі ВМС України. У відомстві зазначають, що прикордонні кораблі Росії типу «Соболь», «Дон», катери типу «Мангуст» і «Суздалец» здійснили агресивні дії проти українських кораблів. «Прикордонний корабель «Дон» здійснив таран нашого рейдового буксира, в результаті якої пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження, втрачено рятувальний пліт», — сказано в повідомленні. В результаті події ніхто не постраждав. У РФ кажуть, що правопорушником э Україна. «Сьогодні вранці близько 7:00 за московським часом три кораблі Військово-морських сил України порушуючт статті 19 і 21 Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули державний кордон Російської Федерації, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації», — прокоментували ситуацію в ФСБ РФ. Варто зазначити, що мова йде про кримський кордон, який кожна зі сторін вважає своєю територією. У відомстві також додали, що українські військові кораблі продовжують рух до Керченської протоки. Про це повідомило агентство Інтерфакс. У березні цього року корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав в акваторії Азовського моря риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ. На борту перебували 10 осіб. Корабель зупинили в 15 милях від Обіточної коси, яка відноситься до Запорізької області.






Звичайно, ніякі російські кордони українські кораблі не припиняли. Крим, як би не мріяли в Кремлі, залишається територією України. Та й на прохід в Керченській протоці ВМС України має повне право у відповідності з усіма міжнародними договорами, в тому числі, і скандальним російсько-українським Договором про співпрацю і використанні Азовського моря і Керченської протоки.


-За атаку на український корабель Росію, напевно,буде жорстко покарано. Україна вже звернулася зі скаргою в міжнародні інстанції-