Translate

четвер, 19 вересня 2024 р.

Що робити, якщо отримав повістку через "Укрпошту": правила і відповідальність

 








17 вересня в Україні вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному форматі. Реєстр військовозобов'язаних автоматично згенерував повістки, які були передані на сервери "Укрпошти", звідки їх надіслали адресатам.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це Ukrainian Military Pages розповіли у Командуванні Сухопутних військ ЗСУ. 

За інформацією від Командування Сухопутних військ ЗСУ, яку опублікував Ukrainian Military Pages, "Укрпошта" отримала близько 6000 повісток, які направляються до військовозобов'язаних для виклику до ТЦК. Особливістю цього процесу є те, що рішення щодо того, кому надсилати повістки, ухвалюється не в місцевих військкоматах.

Повістки, створені Реєстром військовозобов'язаних, мають електронний підпис і спеціальний QR-код для перевірки достовірності. "Укрпошта" друкує ці повістки та доставляє їх як рекомендовані поштові відправлення за домашніми адресами військовозобов’язаних.

Після отримання повістки, військовозобов'язаний має 14 днів для явки до ТЦК. У разі неявки передбачена адміністративна відповідальність, а порушників можуть примусово доставляти до ТЦК за допомогою поліції, відповідно до статей 259, 261 та 262 КУпАП.

Начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий зазначив, що перевірити правдивість повістки можна через застосунок "Резерв+", скануючи QR-код, який підтверджує її дійсність та електронний підпис начальника ТЦК.


Нагадаємо, що 
Верховний суд посилив покарання за ухилення від військової служби: що змінюється?