Translate

середа, 23 вересня 2020 р.

Ромі Шнайдер: чому Google присвятив їй новий дудл


23 вересня виповнилося 82 роки від дня народження Ромі Шнайдер (Romy Schneider) – однієї із найуспішніших актрис Європи 70-х років ХХ століття, яка знялася у 58 фільмах. З цієї нагоди Google випустив новий дудл.

Розмарі Магдалена Альбах-Ретті народилася 23 вересня 1938 року, пише 24 канал.
Світові вона відома як Ромі Шнайдер – австрійська, німецька, французька акторка, яка вражала глядачів аж 58 фільмів від знаменитих режисерів Італії, Великої Британії, Франції та США.

З нагоди її дня народження 23 вересня Google випустив новий дудл.

Ромі Шнайдер: коли успіхи й трагедії крокують поруч все життя

Перше велике кохання Ромі Шнайдер – мегапопулярний французький актор Ален Делон, з яким вона зіграла у фільмі "Крістіна" 1958 року.
  • Пара була разом кілька років, але потім у середині 60-х стався важкий розрив, який мало не довів актрису до самогубства. Однак вона витримала.
А у 70-х Ромі Шнайдер зіграла кращі свої ролі та стала однією із найуспішніших європейських актрис того часу. Бувало, за рік виходили чи не 5 фільмів.


А потім все раптово обірвалося. У кінці 70-х покінчив із життям другий чоловік Шнайдер, з яким вона перед цим розлучилася. А у 1981 році трагічно загинув 14 літній син актриси Давид – просто впав з паркана.
  • Ромі Шнайдер померла 29 травня 1982 у глибокій депресії, за іронією долі її похованням займався саме Ален Делон – більше нікого біля актриси не залишилося. 
Шнайдер


Нагадаємо, що в Україні створили комікс з Павлом Зібровим в головній ролі.