Translate

четвер, 1 жовтня 2020 р.

Потураєв запропонував перейменувати Росію і викликав ажіотаж в Госдумі (ВІДЕО)



Народний депутат України від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв заявив, що було б справедливо перейменувати Росію в Московію. Його слова викликали бурхливу реакцію в нелегітимній Держдумі РФ.

Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Своєю ідеєю він поділився в інтерв'ю для програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24", зазначивши, що кожна нація сама вирішує, як називати сусідів.

"Чи можемо взагалі на своїх картах називати Росію Московією. Що нам заважає? Ця країна довгий час взагалі називалася по-іншому. Московія, Татарія. Вони хочуть повернутися до витоків? Давайте ми їм допоможемо", - процитувала ведуча його позицію, озвучену в іншій програмі , і запитала, як Потураєв може це прокоментувати.

Політик, в свою чергу, зазначив, що не відмовляється від своїх слів і уточнив, що подібна практика існує в багатьох державах.

"Французи називають Німеччину Аліманіей, і що? А росіяни називають" Германія ", а ми чомусь" Німеччина ", і що? Якось на нас ображаються за це?" - підкреслив нардеп.

Крім того, Потураєв запевнив, що в слові "Московія" немає нічого принизливого, оскільки сусідня країна лише за Петра І стала називатися Російською імперією, а до того і зовсім Московським царством.

У нелегітимній Держдумі Російської Федерації відразу ж бурхливо відреагували на заяву українського парламентаря. Так, віце-спікер нижньої палати Ігор Лебедєв в ефірі НСН в образливому тоні порадив Потураєву займатися проблемами своєї країни.

"До цієї заяви можна ставитися виключно як до заяви малограмотної, некомпетентної і непрофесійної людини. Ніхто не давав права депутату Верховної Ради давати рекомендації по найменуванню іншої країни. Нехай своєю" Хохляндією "займається і нехай перейменовує там, що захоче", - обурився Лебедєв.

"Наша держава до них ніякого відношення не має. Краще б в школі вчився. Німеччину в різних країнах називають по-різному не через брак розуму, як у цього депутата, а від того, що на різних іноземних мовах Німеччина звучить по-різному", - додав представник країни-агресора.

У свою чергу, "депутат" Держдуми РФ від тимчасово окупованих Севастополя і Криму Руслан Бальбек назвав пропозицію Потураєва аморальною.

"Ці пропозиції вже були близько року тому. Це внутрішня справа України, як вони нас будуть називати. Інше питання, що їх нікчемні ідеї нічого не змінять на географічній карті світу: Росія була, є і буде. Міняти усталені назви держав на догоду чиїмось політичним амбіціям вважаю аморальним. Як є на картах всього світу, так і повинно залишитися ", - сказав колабораціоніст.


ВІДЕО:


 




Нагадаємо, що на Росії урочисто відкрили сміттєвий майданчик (ВІДЕО).