Translate

пʼятниця, 2 серпня 2019 р.

У Харкові призовник оголосив голодування (відео)




У харківській військовій частині вже кілька днів голодує призовник Єгор Потаманов.

 Причина - хлопець заявляє, що він був незаконно затриманий і доставлений в військкомат близько двох місяців тому, після чого відмовився приймати присягу, а 29 липня оголосив голодування.

 Про це пише "UA: Харків".

За словами Дмитра Тищенко, брата Єгора Потаманова, 20-річного Потаманова затримали на залізничній станції "Харків-Левада". Хлопці разом везли хворого батька з лікарні в Зміївському районі. У той же день люди в чорному, які не показали посвідчень, доставили Потаманова в військкомат. Люди, які затримали хлопця, діяли силою і використовували наручники, стверджує Тищенко.

У той же час за словами заступника командира частини по роботі з особовим складом Ігоря Ніколаєва, в червні цього року Потаманов був покликаний Харківським військовим комісаріатом.

"Під час відбору хлопець добровільно виявив бажання проходити військову службу в рядах Національної гвардії. Потім - відмовився від присяги. За даним фактом було поінформовано ДБР", - заявив Ніколаєв.

Адвокат Таміла Беспала хотіла зустрітися з призовником, але їй в цьому відмовили. Беспала написала заяву в поліцію з приводу перешкоджання адвокатській діяльності. Заяви, які склали брат призовника і його адвокат, зареєстрували в Київському відділі поліції. Зараз слідчі тільки починають перевірку, повідомила прес-секретар Нацполіціі області Оксана Калмикова.