Translate

вівторок, 27 серпня 2019 р.

ВСУ знищили позицію терористів купчастим мінометним вогнем (ВІДЕО)








Волонтерський фонд «Повернись живим» оприлюднив нове відео з циклу «Шмакі-бум».

Сюжет класичний - ведення відповідного артилерійського (мінометного) вогню по вогневих точках і позиціях російсько-терористичних формувань при коригуванні безпілотним літальним апаратом. Він же і зняв відеоматеріал, з якого створили ролик.



На ньому видно траншеї терористів в якомусь уже в мотлох зруйнованому селі або хуторі. І в районі одного місця на ворожій позиції відбувається 11 вибухів - далеко не завжди вдається покласти «подарунки» настільки купчасто (максимально близько до мети). Коментує автор Rustam Mustafaev:


«... В деяких випадках кучність стрільби з міномета може перевершити будь-які очікування. Того вечора бойовики обстрілювали наші позиції з протитанкових ракетних комплексів, автоматичних станкових і ручних протитанкових грантометов, стрілецької зброї. Тому довелося «заспокоїти» противника. Працювати треба було швидко і прицільно, щоб не встигли вирахувати нашу позицію. На відео - результат роботи мінометників 20-го окремого механізованого батальйону 93-ї бригади ЗСУ ».

«Повернись живим» вказує, що рекордна кучність вогню на цьому відео стала можливою саме завдяки коригуванню БПЛА. Волонтери просять українців не забувати жертвувати на закупівлю нових безпілотників, оскільки на війні вони порівняно швидко витрачаються.