Translate

четвер, 1 серпня 2019 р.

Нацгвардія приступила до патрулювання українських вулиць (ВІДЕО)

Картинки по запросу Военнослужащие будут привлечены к патрулированию районов с неблагоприятной криминогенной обстановкой


Військовослужбовці будуть залучені до патрулювання районів з несприятливою криміногенною обстановкою

З 1 серпня дві тисячі озброєних військовослужбовців Національної гвардії приступили до самостійного патрулювання вулиць в складі 593 окремих патрулів. Повідомляє прес-служба МВС.

Військовослужбовці будуть патрулювати 175 зон оперативного реагування п'ять днів на тиждень. Маршрути будуть прокладати з урахуванням криміногенної ситуації. Патрулі НГУ будуть залучати до патрулювання районів з найбільш більш напруженою обстановкою.

«Літо - період активних відпусток, характеризується великою кількістю людей, зокрема дітей, на вулицях міст і сіл. Це вимагає додаткових сил правоохоронців, зокрема з точки зору превенції порушень громадського порядку та злочинів », -пояснив необхідність залучення військовослужбовців до патрулювання перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.





При виконанні службових обов'язків вони будуть користуватися такими ж повноваженнями, як і патрульні поліцейські. Патрулювати вулиці гвардійці будуть в екіпіровці, озброївшись спецзасобами і штатною зброєю.

Доручення про задіювання сил і засобів НГУ до самостійного патрулювання населених пунктів країни в кінці липня 2019 року підписав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Спільна нарада МВС і НГУ було проведено в Києві 26 липня. Силовики визначили порядок взаємодії при патрулюванні українських міст.

джерело