Translate

субота, 8 червня 2019 р.

Чи потрібно бійцям на Донбасі просити дозвіл на вогонь



Чи потрібно бійцям на Донбасі просити дозвіл на вогонь - коментар командування ОС

Українські військові мають дозвіл відкривати вогонь у відповідь на агресію з боку окупантів. Таку інформацію повідомив в коментарі керівник Об'єднаних сил Олександр Сирский.

«Трагічні події нічного бою 7 червня стали приводом для брудних спекуляцій і необґрунтованих звинувачень командування об'єднаних сил в нібито заборону підрозділам ООС вести вогонь на попередження, що НЕ відповідає дійсності», - зазначив генерал-лейтенант.

«Командування об'єднаних сил з усією відповідальністю заявляє, що командири підрозділів ОС мають і постійно використовують право застосовувати зброю по противнику за своїми рішеннями в разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення, а також виникнення загрози втрати нашої території», - сказав Сирский.

Вогонь російських окупантів ніколи не залишається безкарним, запевнив він.

«Сили і засоби ОС знаходяться в повній бойовій готовності і дають негайну відсіч агресору. Ми, об'єднані сили, поза політикою, в своїх діях керуємося військової присягою, законом України, мінських домовленостей і міжнародним гуманітарним правом », - підсумував генерал-лейтенант Олександр Сирский.


джерело